-->

AKHI 2nd Mentoring 2010









2nd mentoring AKHI pada 21Feb 2010 dekat Adm LT1 tak la segamat 1st mentoring...sebab adik-adik mentee dari SKBBS xdapat turut serta skali..diorang tengah cuti time tu..ada adik2 mentee dari SKSI je..tapi xpeje, mentoring tetap diteruskan..
bermulanya modul pengajaran dalam mentoring AKHI..kali ni, AKHI fokuskan English sahaja bagi akademik, n Tilawah serta Sahsiah..Awal2 lagi, da ada pre-test untuk adik2 mentee..lepas tu, ada mass reading..mentor dan mentee baca teks English ramai2 n betulkan sebutan, serta grammar adik2..
lepas tu, masuk modul vocabulary..buat dalam group..macam2 aktiviti ada,siap dgn explorace lagi..hehe..da abis sesi vocabulary, mentor fokus pula on grammar..topik u grammar mentoring ni noun..
sesi tilawah macam biasa la, adik2 mentee dibahagikan dlm 3 level..setiap level ada pengisian tersendiri, tapi objektif yang sama iatitu untuk ajar adik2 mentee mengenal dan membaca kitab suci al-quran..masuk modul tilawah, da video showing..best..sahsiah kali ni tentang sifat2 allah..
petang main game la n makan roti dgn air teh ramai2..hehehe..
segala perancangan program berjalan lancar dan keadaan adik2 terkawal..
secara keseluruhan, mentoring ni best...=)..

Share this:

CONVERSATION

0 comments :

Post a Comment